Свързани новини

11.09.2018 11:13

Горанов: Тръгват си много ценни кадри

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не е добре да се правят кадрови жертви, но когато говорим за такава трагедия, като тази край Своге, мисля, че действията на премиера са удачни. Ако рутината и опитът дават някакво предимство, то със сигурност си тръгват много ценни кадри”. Така Горанов Владислав Горанов коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия оттеглянето на колегите му от вътрешното, транспортното и регионалното министерство.


Горанов обаче бе категоричен, че номинираните от Бойко Борисов за нови министри са „добри решения и всеки един от тях може да се справи със задачите, които му се поставят”. Според финансовия министър оставките са начин за понасяне на политическа отговорност, каквото очаква обществото при възникване на сериозен проблем.


Владислав Горанов коментира и темата с мащабните акции за разкриване на данъчни измами и пране на пари, проведени през последните седмици.


"Ако се стигне до възмездяване, това ще бъде добър урок за всеки, който си мисли, че може да забогатява за сметка на фиска", заяви Горанов. Той изрази увереност, че „бюджетът няма да приключи на дефицит”. Но предупреди, че цените на някои ограничени ресурси, като природния газ, например, ще продължат да растат в годините напред.


„Ако макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 г. не се промени драматично от някакви съществени фактори, можем от 1 януари да увеличим доходите в бюджетната сфера с 10 процента”, каза финансовият министър.


Той бе категоричен, че няма да има намаляване на ДДС във времето, в което той заема настоящия си пост. И отбеляза, че по-ниската стойност на този налог не дава гаранция за спад на цените.


Владислав Горанов коментира и проблемите в здравеопазването: "Парите в здравеопазването могат да бъдат увеличени само тогава, когато се даде отговор на въпросите за харчовете и контрола в системата”. Министърът поясни, че в момента се обсъждат промени, според които доплащането за медицински услуги на стойност над 700 лева ще става чрез задействането на втора здравна застраховка. Нейната цена ще бъде 12 лева на месец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв