Свързани новини

10.09.2018 09:33

Хиляди на протест след поредно мигрантско убийство в Германия

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 2500 души протестираха в неделя вечерта в източния германски град Кьотен, провинция Саксония-Анхалт, по призива на крайната десница, след като 22-годишен германец бе убит от двама афганистанци. На фона на тази мобилизация властите се опасяват от нов Кемниц, съобщава АФП.


В напрегната атмосфера участниците в протеста скандираха "Съпротива! Съпротива", визирайки търсещите убежище в Германия и миграционната политrud на правителството. Много демонстранти развяваха германското знаме. Някои от тях носеnа тениски с лозунга "White resistance". Местната полиция оценява общия брой на участниците в протеста на 2500 души.


Междувременно контрадемонстрация събра 200 души от радикалната левица в 26-хилядния град, разположен на 150 км от Берлин. Целта е да не се превcрне Кьотен във втори Кемниц.


Поводът за демонстрациите бе убийството в събота на 22-годишен германски младеж. Трима афганистанци влезли в спор с германка на детска площадка в Кьотен. Двама минувачи - граждани на Федералната република, се намесили и се стигнало до сбиване. 22-годишният германец бил ранен и починал в болницата от кръвоизлив в мозъка.


В нощта срещу 26 август в германския град Кемниц 35-годишен местен жител, намушкан с нож, почина от раните си. По данни на следствието нападателите са били мигранти от Сирия и Ирак. Двама от тях са арестувани, а още един - иракчанин, се издирва. След инцидента в града имаше протести, съпроводени с безредици.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...