04.09.2018 14:09

Тръмп заплаши Асад заради освобождаването на Идлиб от терористите

Видян 1772 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Лично американският президент Тръмп заплаши президента на Сирия Асад като го "предупреди" да не закача Идлиб. Напомняме, че това е последната крепост на терористите в цялата суверенна арабска република. За същото настоя и държавният секретар Помпео. Не е ясно от какви позиции САЩ диктуват на независимата държава, в която без друго присъстват противно на правилата на международното право. Проблемът за тях е, че след като държащата от 7 години контрола върху граничния район при Идлиб наша съседка Турция загърби Вашингтон и трайно се ориентира към съюз с Русия, Ирак и Иран, САЩ изгубиха всякаква възможност за достъп до контролираните от тях душмани, наричани "въоръжена опозиция". Важно е да се отбележи, че те са точно на обратната позиция по отношение на Донбас, а там също цари напрежение. След посещение на съветника по национална сигурност на Тръмп - Болтън, миналата седмица в Киев, Украйна вчера обяви, че ще се оттегли от договора за приятелство с Русия. Това е предверие към нова война в района, особено на фона след убийство миналата седмица на лидера на ДНР Захарченко. Цялата тази прекомерна активност, както и поредните санкции срещу Русия, този път заради неизяснения случай с възстановилия се, но изчезнал при английските служби Скрипал, се обяснява с наближаващите избори тази есен в САЩ. Както и заради украинските след броени месеци, където рейтингът на президента Порошенко се срина до 8%, а лидер сред кандидатите за вота е експремиерът Юлия Тимошенко.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    До сега нито един европейски лидер не е осъдил атентатът в Донецк, при който загина главата на Донецка Народна Република Александър Захарченко. Европа мълчи. Мълчи Ангела Меркел, Еманюел Макрон, които са част от нормандския формат… всички се правят, че нищо не са видели и чули. Позорно мълчание. Съучастническо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец