Свързани новини

01.09.2018 09:29

Русия обвини Украйна за гибелта на лидера на ДНР

Видян 1491 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на Русия обвини правителството на Украйна, че стои зад „убийство“ на лидера на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, предаде БНР.


„Киевският режим неведнъж е използвал подобни методи за отстраняване на инакомислещите и неудобните. Вместо да изпълнява минските договорености, партията на войната в Киев осъществява терористичен сценарий, задълбочавайки и без това сложната обстановка в региона“, заяви говорителката на руското външно ведомство Мария Захарова.


Украйна отхвърли всякаква съпричастност на своите специални служби към взрива в Донецк, жертва на който стана Захарченко.


Представители на местната сепаратистка администрация съобщиха, че ръководителят им е загинал при „терористична атака“, но не дадоха подробности..


Александър Захарченко ръководеше непризнатата Донецка народна република от самото й създаване през 2014 година. Бунтът срещу законното украинско правителство струва живота на повече от 10 хиляди души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 НОВИ ФАКТИ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЗАХАРЧЕНКО 30.06.2019 14:08

    Бомбата, чийто взрив отнесе живота на главата на ДНР Александър Захарченко, според предварителни данни, е била заложена в кафенето в една от лампите, в такава, която е била поставена на пода или в полилей, тя е била задействана чрез телефонно позвъняване, това съобщава «Коммерсант». Представителите на провоохранителните органи в ДНР търсят съучастниците на убийците сред близкото обкръжение на Захарченко, защото точна информация за маршрута на неговото придвижване са притежавали изключително тесен кръг хора, пише изданието. Кафенето «Сепар», в който бе осъществен терористичният акт, според предварителна информация, е било собственост на началника на охраната на главата на ДНР и, отчитайки честите визити на високопоставени гости от ръководството на републиката, то се е охранявало изключително силно, отбелязва изданието. Затова, според донецките силоваци, без помощта на приближени на Захарченко практически НЕ Е било възможно да се постави взривното устройство, пише изданието. В полза на тази версия, както считат от ДНР, говори и това, че изпълнителят на терористичния акт вероятно е бил близо до кафенето в момента на пребиваването там на главата на ДНР и е привел взривното устройство в действие веднага, щом Захарченко е влязъл вътре. Лидерът на ДНР Александър Захарченко загина на 31 август в резултат на бомба в ресторанта-кафене «Сепар» в център на Донецк. Тежко беше ранен министър Александър Тимофеев. Възбудено е наказателно дело по член «Терористичен акт». Петя Паликрушева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни