Свързани новини

31.08.2018 11:08

Борисов поиска оставките на трима министри

Видян 1911 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, да си подадат оставките, поиска премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

С постовете си се разделиха вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков. И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност. Това е станало на свиканото спешно от Борисов заседание в Министерския съвет.


 Вчера регионалният министър заяви, че "политическата отговорност невинаги се поема с оставка". 


 По-късно днес тримата депозираха оставките си.


"Подадохме оставки, защото така постъпваме в ГЕРБ, носим политическа отговорност. Това каза в Министерския съвет Валентин Радев. „Поставени сме на постовeте си, за да свършим работа“, посочи той. „Очевидно министерствата ни на са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия", посочи той.

"Вероятно ще се върнем в Народното събрание", заяви още Радев. „Чак в такива детайли не сме отивали. Ние сме в оставки и докато се намерят нови министри, това е работа на премиера, ние продължаваме да си вършим работата. Предполагам, че това е естественият ход, за да сме на светло пред вас най-малкото, защото ако се скрием и ни няма и там… Това е само разсъждение в момента. Нека го обмислим, ще решим с партията какво да направим“, коментира Радев и добави: „По-добре там да ни питате, да продължаваме и ние да даваме информация, така аз си мисля“.

"Още в началото заявихме, че нашата цел и тази на цялото правителство е справедливостта максимално бързо да дойде на дневен ред", заяви от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Николай Нанков.

 „Поемаме политическата си отговорност като ръководители на трите министерства, които имат касателство по трагичния инцидент край Своге“, обяви той. „Съдействаме, съдействахме и ще съдействаме и оттук нататък със всичко възможно, за да може следствието да приключи по-възможно най-обективния начин. Да се раздаде справедливост на база на отговорностите, които всеки участник“, заяви Николай Нанков.

 „Още в неделя декларирахме готовност след срещата в МС по случая да подадем оставките си като морален ангажимент, а и като отговорност, която носим като политици и ръководители на трите министерства“, каза още той.

Според Нанков "не толкова добрата комуникация между отделните ведомства по темата пътна безопасност е една от грешките и на тримата министри".

Московски не се яви пред медиите, защото бил в болничен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тоя номер чрез формалното искане или с подаването на оставки до сега( Дилянчо,Москов,Теменужка ,Московски и мн.др.) е само за забаламосване на последните останали наивници всред блеещата рая и винаги до сега е оставал без реални промени или последствия.Вече го гледахме 4-5 пъти и бая се е поизтъркал и вече хич не лови дикиш.Явно пиарите Му ги домързява от жегите или толкова си могат че ни пробутват старите си и евтини номера. Предричам,че накрая както винаги досега, всички нарочени ще си остават по постовете ,а народа ще пие една студена вода.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    На първи септември, ако няма електронно правителство и Борисов си подава оставката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,