Свързани новини

29.08.2018 15:38

Министър крие лабораторията, одобрила калпавата настилка край Своге

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Регионалният министър Николай Нанков не разкри коя е частната лаборатория, одобрила материалите за настилката на ремонтирания път край Своге, на който при автобусна катастрофа загинаха 17 души. Вчера стана ясно, че в асфалта е открит варовик, който е недопустим, особено в износващата част. Също така сцеплението на пътната настилка е два пъти по -малко от необходимото.


„Досега не съм споменавал имена нито на фирми, нито на лаборатории. Те ще бъдат изнесени от процесуално-следствените органи. Това е тяхно задължение и няма как да навляза в този тип подробности”, заяви Нанков на въпрос на бТВ коя е лабораторията, изследвала настилката, в която се оказа, че има варовик.
 
Такава е била нормативно установената процедура, такъв е бил и договорът – лаборатория установява какви са материалите, на какви изисквания отговарят те, предава ги само за становище до Агенция „Пътна инфраструктура” през 2014 г. и оттам нататък пътят е приет по документи, обясни Нанков.

Запитан дали има конфликт на интереси между частната лаборатория, проучвала материалите за пътната настилка до Своге, и фирмата изпълнител, Нанков каза: „Всичко е възможно, но аз не мога да коментирам хипотези”.

Министърът увери, че всички действия и бездействия на длъжностните лица ще бъдат установявани от следствените органи. Той допълни, че в подобен тип договори резидент инженерът е водещ.

„Ще направим паспортизация на пътищата в България. Предвиждаме и крути мерки, които ще бъдат обявени в следващите дни, за въвеждане в експлоатация на всички бъдещи обекти. Няма да се спрем само на една или две фирми”, подчерта още Нанков.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви