Свързани новини

29.08.2018 14:03

Фандъкова стана почетен президент на Асоциацията на европейските градове на спорта за 2019 г.

Видян 1515 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Асоциацията на европейските градове на спорта избра Фандъкова за почетен президент на асоциацията за 2019 година. Това каза председателят на Столичен общински съвет и председател на Фондация София – Европейска столица на спорта Елен Герджиков по време на пресконференция за обявяването на запазването на титлата Европейска столица на спорта и представянето на програмата от спортни прояви на Фондацията за 2019 г., предаде Фокус.


 „Фондация София – Европейска столица на спорта продължава своята дейност и през 2019 г. София като спечелила титлата „Европейска столица на спорта“ постоянно, а не само за 2018 година ще продължи да инвестира и фокусира своите усилия върху това да развива масовия спорт и да създава условия за спорт в града“, допълни той. „Асоциацията на европейските градове на спорта избира г-жа Фандъкова за почетен президент на асоциацията за 2019 година. Тя ще получи тази титла на 4 декември, когато ние ще предадем официално домакинството на следващата европейска столица на спорта – Будапеща“, заяви още Герджиков. „С дейността си Фондация „София – Европейска столица на спорта“ приоритизира това къде да се наблегне във финансирането на нови инфраструктурни обекти. Другата страна на работата на фондацията е изработването и осъществяването на спортния календар. До края на годината ще направим календара със събитията за 2019 година. Основните събития, които предвижда програмата до края на тази година са Световното първенство по художествена гимнастика и световното първенство по волейбол. Тези, които са част от календара на „София – Европейска столица на спорта“ са на 21 и 23 септември, където в Княжевската градина предстои „Екстрийм фест“. На 23 септември във Витоша ще има бягане от Бояна до хижа Алеко“, заяви още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Георги 30.06.2019 14:08

    Госпожата Фандъкова ще отговори ли кога смята да осигури нормални автобуси до Витоша? И защо Общината не е създала нормални условия за качването на софиянци на Витоша? Заради нея не можем да се доберем до планината дори и за разходка!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и