Свързани новини

27.08.2018 14:51

2-годишното дете само се затворило в колата, получило топлинен удар

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нелепа смърт застигна момченцето Сашко, на 2,5 години, от сливенското село Жельо войвода в неделя следобяд. Детето незабелязано се вмъкнало в колата на родителите си, която била паркирана незаключена в селския им двор, затворило се вътре и заспало на задната седалка. Когато го намерили три часа по-късно, Сашко бил проснат безжизнен на седалката. Веднага малчуганът бил закаран с линейка в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински" и приет по спешност в реанимацията, но лекарите не успели да спасят живота му. Сашко починал от топлинен удар, без да дойде в съзнание, предаде 24 часа.


В неделя температурата в Жельо войвода достигна около 33 градуса, а в затвореното купе на колата, където били затворени и стъклата на прозорците, вероятно е надхвърлила 50 градуса, смятат местните. Въздухът вътре бил нажежен като в пещ.


Родителите на детето Божанка и Руси, които са от ромски произход, живеели заедно без брак, но имали общо 4 деца. Те изобщо не разбрали кога най-малкият им син проникнал в автомобила. В неделния следобяд двамата събаряли полурухнала постройка в двора на къщата си и улисани в работата си се сетили и потърсили Сашко твърде късно. Вероятно са мислили, че момченцето си играе някъде на сянка.


По думите на кмета на село Жельо войвода Стоян Генов, почернените родители Божанка и Руси били трудолюбиви хора, които не разчитали на социални помощи, за да оглеждат двете си момичета и двете си момчета. Неотдавна работили в Гърция и дори купили една от изоставените къщи в селото, за да настанят в нея многолюдната си челяд.


Сигнал за трагедията бил подаден в полицията от спешното приемно отделение на болницата, уточниха днес от ОДМВР в Сливен. По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед на местопроизшествието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.