25.08.2018 19:01

Президентството: Няма натиск върху МВР за инцидента в Харманли

Видян 1718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Това са спекулации, не е оказван и натиск върху органите на реда от страна на президентската институции". Това заяви пред Епицентър.БГ Кирил Атанасов, изпълняващ длъжността секретар за връзки с медиите на държавния глава по повод информациите за пътен инцидент с участието на бъщата на президента Георги Радев, който е блъснал с автомобила си триколка на инвалид на кръгово в Харманли на 17 август. Кирил Атанасов не отрече, че е имало инцидент, при който е блъснат човек, но подчерта, че няма жертва.


Атанасов е категоричен, че от президентството не са оказвали натиск върху МВР да не съобщи за пътно-транспортното произшествие така, както изисква законът.


За инцидента потвърди за Haskovo.net шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков. Той заяви, че произшествието му е било докладвано, но не е съобщено в бюлетина на полицията, защото няма пострадали при катастрофата. Цанков допълни, че заради появили се информации в публичното пространство, че МВР укрива инцидента, по случая е започнала проверка от Инспектората на МВР.


 "За този инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, за това пътнотранспортно произшествие, в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация. За инцидента прокуратурата получава информация едва днес и то само от медиите", заяви за Агенция Фокус говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 


 „След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка“, посочи тя. Прокурор Арнаудова допълни, че тази проверка ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две направления. „От една страна ще се установи дали е на лице престъпление по транспорта, дали в резултат от нарушаване на правила за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда, защото само в тези случаи е на лице престъпление от общ характер“, уточни тя. По думите й, ако е лека телесната повреда, е на лице само административно нарушение. „Но ние трябва да установим тези факти“, коментира тя.


 Говорителят на главния прокурор обясни, че това ще се подсигури от наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково, чрез незабавно преглеждане на пострадалия човек от лекар, за да се установи вида и характера на телесната повреда. „Второ направление ще има тази проверка, която ще се осъществява от прокурор, и тя ще бъде дали е на лице извършено престъпление по служба от служители на МВР“, съобщи тя. Арнаудова обясни, че ще се определи това до колко и до какви обстоятелства са изпълнени служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач. „Още днес ще отидат на място колегите от Хасково и ще изземат цялата документация, която съществува в районното управление в Харманли, защото нищо от това, което научваме днес в медиите, не е докладвано в прокуратурата“, каза още тя. 










Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Сега е моментът да насочите вниманието си към завършването на текущите задачи

Сега е моментът да насочите вниманието си към