Свързани новини

25.08.2018 19:48

16 загинали при катастрофа на пътя София – Своге

Видян 2331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   16 души са загинали, а други 27 са ранени при автобусната катастрофа на пътя София – Своге. По информация на МВР в автобуса е имало 33 пътници и шофьорът. 21 души са настанени в болници. 


Двама души са във Военномедицинска академия в столицата. В „Пирогов” са откарани 8 души, двама са починали и 6 души са останали за лечение. В болница „Св. Анна” са шестима. В болница в Своге са настанени 6 души с по-леки травми, които чакат да бъдат транспортирани към София.


В ИСУЛ е настанен шофьорът на автобуса Григор Григоров, който е и собственик на фирмата превозвач. Той има травма на главата.


Всички пострадали са на възраст над 30 години. В помощ на пострадалите са мобилизирани 15 линейки от София, Монтана и Враца. На място са изпратени и много екипи на пожарната.


Сигналът за катастрофата е получен малко след 17 ч. По първоначални данни автобусът е изгубил контрол на мокър асфалт, ударил се е в два леки автомобила автомобила по пътя си и е излязъл от пътното платно. Машината се преобръща в 20-метрова пропаст и пада на циментова площадка под пътя. Все още не е ясно точно колко хора са пътували в автобуса.


Фирмата-превозвач притежава общо шест автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, като всичко е било изрядно. Фирмата превозва децата към училище и детските градини.


Този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

С решение на Министерския съвет понеделник ще бъде обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа, съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.


Отворен е спешен телефон за информация за близки на пострадалите. Той е: 02 982 50 39

 

 Снимка: бТВ



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на