Свързани новини

24.08.2018 09:47

Унгария спря храната на отхвърлените кандидати за убежище

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Унгарските власти са преустановили доставките на храна на търсещите убежище, настанени в транзитните зони, съобщава електронното издание на швейцарския вестник Die Neue Zuercher Zeitung в поредна статия, посветен на голямата тема за миграцията в Европа, предаде Фокус.


Правозащитници обвиняват Унгария, че по този начин властите се опитват да принудят мигрантите да се откажат от правни действия и да напуснат страната в най-кратки срокове. Поради тази причина са поискали намеса от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург. След проведено разследване е потвърдено, че в действителност Будапеща е разпоредила подобни мерки. В резултат органът е издал решение, което задължава властите в централноевропейската страна да предоставят хранителни продукти на търсещите убежище.


Констатирани са четири случая, два от които – със семейства от Афганистан, едното от които – с бебе. Молбите на търсещите убежище са отхвърлени през юли, след близо две години престой в транзитната зона на границата със Сърбия. След това майката, която е кърмила бебе, и непълнолетните й деца са били лишени от храна и са били инструктирани да чакат експулсирането си в Сърбия.


Друг случай засяга двама братя от Сирия. Едва след разпореждането на временните мерки от ЕСПЧ, на лицата са осигурени редовни дажби храна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!