Свързани новини

23.08.2018 13:12

Радев: След Олимпик и Търговския регистър няма как да има доверие в институциите

Видян 2006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В случаите с "Олимпик" и с Търговския регистър не става въпрос за немарливост и некомпетентност на няколко държавни служители. Тук става въпрос за липса на прозрачност, за абдикация от отговорност, без които не може да съществува държавността. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в авиобаза "Враждебна", където участва в честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация, съобщава "Епицентър".


В момента, в който правителството поема отговорност за ясни условия за влизане в европейския валутен механизъм, касаещи засилени мерки за пенсионната система, за икономиката, в същото време гърми Търговският регистър и всява хаос в бизнеса, гърми застрахователна кампания. В тази ситуация как да има доверие в институциите вътре, как да искаме да има доверие и отвън. Неслучайно непрекъснато се измислят контролни механизми за наблюдение на България, заяви Румен Радев.


Трябва да се работи за доверие. Това означава много за държавата, подчерта президентът.


Той коментира и планираното посещение на делегация на Министерство на отрбаната, водена от зам.-министър Атанас Запрянов, в САЩ. „В държави, в които има равпоставеност, при изпращане на оферти за придобиване на самолет, се спират всякакви срещи“, каза той и добави, че така се дава предимство на някои от офертите по проекта за придобиване на нов самолет


„Разбира се, трябва да се водят всякакви срещи, посещения и това е добре, за да има повече информация. В държавите, в които има равнопоставеност, от момента, в който се изпрати искането за предоставяне на оферти до неговото получаване, спират абсолютно всякакви срещи, посещения и договорки“, каза Радев.


Президентът поясни, че единствената възможна среща е конференция, на която всички участници получават информация. Той поясни, че пътуването до САЩ е решение на Министерство на отбраната и поясни, че то не е съгласувано с него.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец