Свързани новини

22.08.2018 14:13

Тръмп обвинен в престъпление от негов бивш адвокат

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп се призна за виновен пред съд в Ню Йорк в нарушаване на закона за финансиране на предизборните кампании, като направил това по указание на „кандидата“, предаде БНР.


Става дума за плащане на $130 000 и $150 000 на две жени да мълчат за евентуалните си любовни афери с Тръмп.


Адвокатът Майкъл Коен (51 г.) твърди, че това било направено с „основна цел да бъде повлияно на изборите“.


Тръмп още не е коментирал обвиненията. През май той призна, че възстановил на адвоката сумата, платена на една от жените, която по-рано отрече да познава.


Коен се призна за виновен по 8 обвинения, включително данъчна и банкова измама, в споразумение с прокуратурата.


Това стана докато съдебно жури в Александрия, щата Вирджиния, призна за виновен бившия шеф на кампанията на Тръмп Пол Манафорт по обвинения в банкова и данъчна измама.


Може ли да бъде съден Тръмп


„Ако тези плащания за били престъпление за Майкъл Коен, защо да не бъдат престъпление и за Доналд Тръмп“, заяви Лани Дейвис – адвокат на Коен, след съдебното изслушване във вторник.


Правни експерти обаче смятат, че е малко вероятно срещу Тръмп да бъдат повдигнати обвинения, докато е президент, посочва Би Би Си.


Но принципно е възможно да бъде уволнен от Конгреса според клауза в конституцията на САЩ за импийчмънт на президента за „тежки престъпления и наказуеми простъпки“.


За да стане това обаче опонентите на Тръмп от Демократическата партия трябва да получат контрола върху двете камари на парламента.


Дори да се представят добре на междинните избори през ноември, почти е сигурно, че демократите ще трябва да убеждават конгресмени от Републиканската партия на Тръмп да се обърнат срещу него.


Досега президент на САЩ не е свалян с импийчмънт.


Но вероятността за такава процедура се увеличава с продължаващото разследване на спецпрокурора Робърт Мълър за сговор на кампанията на Тръмп с Русия по време на изборите през 2016 г. Това се отрича от Русия, а Тръмп го нарича „лов на вещици“.


Адвокатът на Коен каза, че клиентът му иска да „каже истината“ и това, което има да каже, би било от особен интерес за Мълър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.