Свързани новини

22.08.2018 13:19

Сидеров: Симеонов трябва да престане с изпълненията на градски шериф

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не може един човек от цялото правителство да се прави на командир и да командва всички. Това не е редно. Просто е крайно време вече вицепремиерът Валери Симеонов да престане с тези изпълнения в стил градския шериф. Това заяви пред журналисти лидерът на АТАКА и председателят на ПГ на Обединените Патриоти Волен Сидеров. По време на разговорите с медиите Сидеров показа снимка на началника на местното управление в Созопол.


"Знаете ли кой е това? Който познае от 3 пъти кой е този, ще му дам 100 лева. Не знаете? Това е Милен Гайдарджиев, който е шеф на районното управление в Созопол. Този човек е пришпорван от Симеонов да слага патрулки и да заплашва определени заведения. Съмнявам се вътрешният министър да знае какви ги вършат регионалните началници", каза още той.


"Валери Симеонов казва - дай ми протоколите на "Какао", изгони ги тия... тоест по този начин биват командвани шефове на институции да тормозят бизнеса по морето. Тук вече топката е у премиера и той трябва да проведе един разговор със Симеонов. Трябва да спре да го играе на старшина", добави лидерът на Атака.


"Аз говоря доброжелателно, не искам да враждувам с никого, още повече със Симеонов. С него съм враждувал 6-7 години. Но когато си тук, на такава позиция, трябва да се съобразяваш. Защото утре ще ни кажат - вие, патриотите съсипахте бизнеса, вие изгонихте младите от България. Ето защо трябва да се видят договорите с концесиите, откъдето от България изтичат милиарди, да се оправят доходите, а не да затваряме кръчмите и дискотеките", категоричен беше Сидеров.


Относно предстоящите европейски избори за парламент лидерът на Атака заяви, че все още не е решил окончателно дали иска да стане европейски депутат.


"Знаете, доста ще отекна в европейското пространство, ако стана европейски депутат. Защото тук нещата малко или много заглъхват", допълни още Волен Сидеров.


Предлагам анекс към договора с Македония, чрез който тя да не прави спекулации с български исторически събития и личности, каза още Волен Сидеров, цитиран от Агенция "Фокус".


„За да не кажат пак, че нахлувам в Министерски съвет и да правим нервни кризи, тази импровизирана пресконференция ще я направим пред сградата. Във връзка с последните изявления на министър-председателя на Македония Зоран Заев медийните реакции – видях и че министър Каракачанов е говорил, не са достатъчни. Трябват решения. Затова аз съм се подготвил и имам проект за анекс към договора с Македония, който смятам да предложа като проекторешение на Народното събрание.


Парламентът трябва да приеме решение, че възлага на правителството да анексира договора с Македония – това е възможно, самият договор позволява това. В него най-общо се казва, че Македония ще се въздържа от всякакви спекулации и опити да присвоява исторически личности или събития – владетелите на първата българска империя от цар Крум до цар Владислав и всички исторически личности и събития, свързани с национално-освободителната борба и т.н.“, каза още Сидеров.


Той посочи, че това е едно подробно наставление македонската страна да спре със свободни изявления, с които засяга българската история и с които се предизвиква негативен обществен отзвук.


„Добросъседските отношения са важно нещо, но Македония трябва да знае, че ние поставяме този анекс и ако тя не се съгласи с него, България ще си помисли за подкрепата за ЕС. Това не е нещо вражеско, а съвсем в рамките на дипломатическите отношения“, коментира Сидеров. Той уточни, че досега не е говорил по тази тема с министър-председателя Бойко Борисов.


Източник: Епицентър


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби