Свързани новини

22.08.2018 12:28

КФН: Ралица Агайн никога не е предупреждавала за рискове от фалит на Олимпик

Видян 1985 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за финансов надзор (КФН) отрича да е имала информация и сигнали от Ралица Агайн за ситуацията около ЗК „Олимпик”. В съобщение до медиите КФН заявява изненадата си от казаното от бившия зам.-председател по-рано днес, съобщи бТВ.


„Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи анализ и предупреждения за възможните рискове, свързани със ситуацията около ЗК „Олимпик“ - Кипър. Като заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на ЗК „Олимпик”, се казва в съобщението.  


От КФН отричат да им е предоставян анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита. „Вариант с фактология беше качен в деловодната система на КФН едва в петък, 17.8.2018 г. КФН до този момент въобще не разполага с доклада, който Ралица Агайн представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти бяха абсолютно нови и непознати до този момент и за нас”, посочват още от регулатора.


Уточнява се още, че зам.-председателят на КФН има пълна независимост в ресора, за който отговаря.


„Недоумяваме за каква липса на комуникационна стратегия и грижа за потребителите говори г-жа Агайн, след като в разгара на кризата от 1-ви до 15-ти август 2018 година тя беше в платен годишен отпуск и практически доста далеч от обстановката, в която работеше КФН”, добавят още от комисията по повод посоченото от Агайн, че КФН е трябвало да бъде по-активна в оповестяването на фактите около случая.


На управление "Застрахователен надзор" е възложено да извърши детайлен анализ на рисковете в сектора, за който отговаря, уточняват от КФН. Ралица Агайн посочи, че има проблемни компании в бранша.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на