Свързани новини

21.08.2018 20:12

Борисов за срива на ТР: Компютърът някой път се бъгва. Това се случи и тук

Видян 2060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според премиера Бойко Борисов сривът на Търговския регистър е обица на ухото и всички са си извели поуки. Много по-тежко би било в други системи, ако се случи, коментира той пред журналисти в парламента. "Дискът - скапал се, паднал. Всички работят с компютри, с програми и знаете, че някой път се бъгва. Това се случи и тук", коментира Борисов и отбеляза, че и в най-развити държави им се сринаха системите, съобщава БТА.


Той посочи, че максимално бързо се работи по възстановяването на регистъра, вече и новите дискове са там. На въпроса кога ще заработи напълно Търговският регистър, премиерът призова да не се пресират специалистите, които работят по възстановяването му.


"Затова, видяхте, защитих и фирмата, която всеки на мое място би нападнал, за да няма упрек към него и към длъжностните лица", каза Бойко Борисов и добави, че иска да им осигури комфортна работа, защото материята е деликатна.


"Всяко едно избързване, както те наричат, може да счупи системата", изтъкна премиерът. "Виждате на десет минути с по близо месец се прибавят повече данни и се възстановяват, отбеляза той. Създадохме неудобство, но важна е обицата на ухото, защото много системи са такива", добави Бойко Борисов.


Относно искането на БСП за оставка на цялата Комисия за финансов надзор заради случая със застрахователната компания "Олимпик", Борисов коментира, че ако цялата комисия има вина, естествено трябва да си отиде, но отбеляза, че както в БНБ, така и в КФН, председателят не носи отговорност за ресорите. "Помните, когато КТБ падна, неслучайно тогава уволниха подуправителя, а не шефа на БНБ Иван Искров, защото казаха по ресори се носи отговорността, същото е сега и тук", обясни Борисов.


В кулоарите на парламента премиерът получи подписка на журналисти в подкрепа на освободения заради неприемливо отношение към кореспондентка служител на Правителствената информационна служба Любомир Методиев. Ще се опитам да се съобразя с вас, но всичко минава и през нейното волеизявление да приеме извинението, каза Борисов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но