Свързани новини

21.08.2018 15:53

Със 138 гласа "за" НС освободи Ралица Агайн

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Парламентът освободи Ралица Агайн от поста заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), предаде Фокус. „За“ оставката й гласуваха 138 народни представители, „против“ – 3 и „въздържали се“ - 3 , с което тя бе приета. Освен поста заместник-председател на КФН Ралица Агайн бе и ръководещ управление "Застрахователен надзор". Агайн депозира оставката си в деловодството на парламента в днешния ден заради казуса със застрахователната компания „Олимпик“, след което депутатите включиха в дневния ред на извънредното си заседание обсъждането и гласуването на оставката й.

Парламентът възложи на Комисията за финансов надзор да представи доклад за дейността си спрямо фалиралото кипърско застрахователно дружество Олимпик до 7 септември. Решението беше прието по време на извънредно заседание на Народното събрание със 107 гласа „За“, 5 гласа „Против“ и с 57 въздържали се. Проектът беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ.
Информацията, която Комисията за финансов надзор ще предостави, трябва да съдържа всички нейни действия, предприети от появяването на дружеството на българския пазар до 17 август 2018 г., когато задължителните застраховки „Гражданска отговорност“ на повече от 200 хил. българи бяха прекратени. Докладът трябва да съдържа и информация за собствеността на компанията и направените от нея вноски в Гаранционния фонд, както и информация за актуалното състояние на фонда.



Депутатите възложиха и на министъра на финансите Владислав Горанов да проучи всички възможности, предоставени от българското, европейското и международното законодателство, за своевременно възстановяване на сумите на засегнатите лица и гарантирането на техните права.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и