Свързани новини

21.08.2018 14:08

Регистърът заплашва европейска програма, работодателите си трайкат

Видян 2436 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съсипването на Търговския регистър заплашва европейската програма Иновации и конкурентоспособност. Той не позволява нормалната работа на фирмите и е възможно да провали много проекти за предприемачество на малкия и средния бизнес, които трябва да бъдат подадени до 4 септември. Затова Българската асоциация на експертите по европейски проекти алармира Министерството на икономиката, под чийто контрол работи фондът. И апелира срокът за подаване на документи да бъде удължен поне с две седмици, колкото уби на бизнеса липсата на Търговски регистър.


В същото време прави странно впечатление, че нито една работодателска организация не постави тази скандална тема, въпреки сериозните загуби на предприемачите от рухналия безпрецедентно Търговски регистър. Не поиска и оставката на правосъдния министър, който не за първи път причинява огромни щети на бизнеса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Добри Божилов, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    Не знам давате ли си сметка, но помпозните проекти за превъоръжаване на армията пропадат, ако не се пусне Търговският регистър. Това е така, защото в документацията по всякакви обществени поръчки, се изисква документ, който удостоверява собствениците и управителите на доставчика. В момента това удостоверение се издава от Агенцията по вписванията, или пък чиновниците директно си проверяват в регистъра кой стои насреща им. Без подобна проверка, не може да мине сделка дори за дъвки, какво остава многомилиардни операции за изтребители. Може да се яви всеки, да се обяви за представител на която си иска фирма, и да прибере парите. Въпросът е съвсем сериозен, и би следвало в момента да е блокирана работата на цялата държавна администрация, в частта и с обществените поръчки. Просто документите на всяка една кандидатствала фирма – за каквото и да било, ще бъдат неизрядни. Дори на връзкарската фирма, определена предварително за победител. И няма чиновник, който да се подпише под подобен търг…

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей