Свързани новини

20.08.2018 09:28

Шефката на ТР с фризсалон, ето защо козметичка надгради регистъра

Видян 4192 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  През 2013 г., докато е била член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), отстранената в петък шефка на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е придобила салон за красота в София на стойност 140 000 лв, съобщава Капитал. Обектът има 62 кв.м площ, но далеч по-интересно е основанието за придобиването му - "вместо изпълнение на паричен дълг". Другояче казано, с козметичния салон е изплатен дълг към Даскалова, най-логично от заем, който тя е предоставила от личните си средства. Това става ясно от имуществената декларация на Зорница Даскалова, подадена през юни т.г. пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в качеството й на изпълнителен директор на изпълнителна агенция. Любопитното е, че едно от трите дружества, които притежава съпругът й - "Блейси" ЕООД, има за предмет на дейност обзавеждане и експлоатация на козметични салони, фризьорски салони, козметични и естетични услуги и консултации, фризьорство, маникюр, педикюр и ноктопластика, масажи и др.


Интересното в случая е съвпадението с информацията отпреди дни, че 72-годишна маникюристка, собственик на салон за красота в столицата, е участвала в проект за надграждане на търговския регистър, редом с известни IT дружества. Понеже участието на фирма "АЛФА – Веселка Велчева" ET, притежател на салон "Пеперуда", в този проект за регистъра предизвика силен негативен отзвук, на брифинга в сряда Зорница Даскалова обяви, че всъщност фирмата е изготвила само два банера, а предвиденото заплащане от 2000 лв. даже не било изплатено изцяло. Няма данни обаче фирма "АЛФА – Веселка Велчева" ET да е в бизнес отношения с Даскалова и фирмата на съпруга й.


Иначе от имуществената декларация на Даскалова, която влезе силно в публичното пространство заради скандала с Търговския регистър става ясно, че семейството има значително недвижимо имущество и голямата част от него е придобита през последните пет години. Основните активи са два апартамента в София - 74 кв.м, придобит през 2016 г., и 93 кв.м, придобит през 2013 г., както и две къщи в пернишкото село Кладница, купени през 2010 г. и 2015 г., към които през последните две години са купени и приобщени два допълнителни парцела. По информация на "Капитал" Зорница Даскалова живее в Кладница, което се намира на 30 км от София.


Съпругът на Даскалова има къща с двор и парцел в с. Козаревец, Лясковско, наследен през 1994 г., както и парцел в Джерман, Дупнишко, пак наследен през 1992 г. По същото време е наследил и около 13 дка ниви в Дупнишко и около 51 дка в Лясковско.


За предходната 2017 г. семейството е декларирало общо 167 783 лв. доходи. Даскалова е получила 37 477 лв. заплата и 10 306 лв. наеми, а съпругът й има 20 000 лв. от трудови доходи и 100 000 от бизнес.


Зорница Даскалова обаче продължава да дава заеми – декларирала е вземания от два заема на обща стойност 121 485 лв. - единият е 70 000 лв., а другият 51 485 лв., но от декларацията не става ясно кога. Тя има и кредит от 35 800 евро, теглен от банка, и това е единствено задължение на семейството.


Същевременно Даскалова е декларирала два автомобила на свое име - БМВ, купено за 45 000 лв. през 2012 г., и "Додж", придобит за 90 000 лв. през миналата 2017 г., като отново част от средствата за тази покупка е "върнат заем". През миналата година Даскалова е продала "Волво" за значителна сума - 35 000 лв.


Даскалова има вложение в пенсионен фонд и застраховка живот, а съпругът й притежава три дружества – строителна фирма "ВДЗ Билд" ЕООД, "Профейсис" ЕООД – за търговия, и "Блейси" ЕООД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimenволен 30.06.2019 14:08

    Пак малко е откраднала !!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат