Свързани новини

15.08.2018 13:05

300 свещеници насилили поне 1000 деца в Пенсилвания

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

300 католически свещеници са насилвали сексуално повече от 1000 деца, разкрива доклад за католическата църква в САЩ. Мащабният скандал засяга шест епархии в щата Пенсилвания: Питсбърг, Скрантън, Ери, Алънтаун, Грийнсбърг и Харисбърг. За останалите две енории в щата данните бяха публикувани по-рано и разкриха сходни резултати, съобщава OFFNews.bg.


Смята се, че стотици свещеници са извършвали сексуално насилие над деца от 40-те години на миналия век досега, като в същото време висши служители в църквата, включително действащият архиепископ на Вашингтон, не само не са предприели действия срещу престъпленията, а са ги прикривали. Това стана ясно от доклада на съдебните заседатели, които разглеждаха делото.


Реалният брой на малтретираните деца може да е и много по-голям, тъй като част от църковните документи са били изгубени, а жертвите се страхуваха да свидетелстват, пишат още съдебните заседатели. Те обвиняват кардинал Доналд Вюрл, който ръководи католическата църква във Вашингтон, че е съучаствал, като е прикривал злоупотребите на свещениците, когато е бил епископ на Питсбърг.


Повечето от жертвите в Пенсилвания са момчета, но има и момичета. Те са били в тийнейджърска възраст и преди пубертета и са били изключително грубо и грозно изнасилвани. Има места от доклада, които е трудно човек да прочете, описва Си Ен Ен. Някои жертви са били напивани с алкохол и измъчвани. Други били изнасилвани вагинално, анално или орално.


Ето някои от описаните случаи:


- В епархия Грийнсбърг свещеник забременил 17-годишно момиче, подправил брачно свидетелство с фалшив подпис на пастор, а няколко месеца по-късно се развел с девойката. Въпреки това му било позволено да остане на служба благодарение на "благосклонен епископ".


 - В Харисбърг свещеник изнасили 7-годишно момиче, което по това време лежало в болница за вадене на сливиците.


- В Питсбърг свещеник преследвал и прелъстил 15-годишно момче, за което църквата разбрала, а самият духовник признал, че е имал садо-мазо актове с няколко момчета.


- В Алънтаун свещеник си признал, че е измъчвал момче и потърсил помощ, но въпреки това останал на служба още седем години.


- Отново в епархията в Алънтаун духовник насили сексуално няколко момчета, а след това получил препоръка за работа в Disney World.


- В Скрантън свещеник, който по-късно бил осъден за сексуално посегателство над деца, се оказал ХИВ позитивен от пет години.


- На пресконференцията за представяне на доклада присъстваха и няколко от жертвите. Мъж на 83 години разказа, че никога не е успял да покаже любов и нежност към съпругата и децата си заради нанесената травма в детството. Жена разказа, че ѝ е било посягано още когато е била на годинка и половина.


Източник: OFFNews.bg


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови