Свързани новини

14.08.2018 09:29

Клуб на ГЕРБ е адрес на фирмата с поръчката за чумата

Видян 4444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Офисът на единствената фирма, с която Българската агенция по безопасност на храните е преговаряла за внос на тестове за чума по дребния преживен добитък, се намира в жилищен блок, в който има и офис на ГЕРБ, съобщава RNS.

Това стана ясно от пресконференция на Кристиян Вигенин и Петър Витанов, която приключи преди минути във Варна.

Странно е, за в рамките на 2 месеца компютърните технологии и чумата по дребния преживен добитък се преплитат за втори път. В разгара на скандала с безпричинното убиване на над 4000 глави добитък, се коментираше, че съпругът на евродепутатът Мария Габриел, работи във френска лаборатория, която „е потвърдила наличието на острото заразно заболяване“.


Към днешна дата има само едно животни, което е починало във въпросния "чумен" регион и все още няма данни от какво точно е настъпила смъртта му.

Депутатите от БСП настояха премиерът, министърът на земеделието и директорът на БАБХ да поемат дисциплинарна и политическа отговорност за поредния скандал с компютърната фирма, регистрирана дни преди БАБХ да я избере като вносител на тестовете, за което да плати 350 000 лв.

Смятаме, че след това, което се случи с избитите хиляди животни без доказана чума и възлагането на обществената поръчка с въпросната фирма, трябва да бъдат разследвани от прокуратурата и да се разбере, че всеки, които нарушава законите в правова държава, носи съответната отговорност, категорични са народните представители.

Те подчертаха, че в юридическия свят няма понятие „спиране“ на обществена поръчка, но изразиха надежда, че компютърната фирма няма да съди държавата за пропуснатите ползи.

Припомняме, че фирма на 20 дни, създадена като компютърна, стигна до финалната права да внася тестове за чума от единствената на света припозната от ГЕРБ френска лаборатория. Вчера без мотиви Бойко Борисов разпоредил на БАБХ да „спре“ тази сделка, което е твърде еднолично решение в парламентарна република. Депутатите допълниха, не са сигурни дали мъжът на евродепутата Мария Габриел – отговаряща за цифровизацията в ЕС, работи във френската лаборатория, но се надяват един ден и това да се изясни.

RNS








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични