Свързани новини

12.08.2018 09:15

Борисов: Дунав и Черно море стават зона на изключителен конфликт

Видян 1806 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дунав и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме - българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения". Това каза министър-председателят Бойко Борисов на тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на България във Варна, цитиран от правителствената пресслужба.


"Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави", каза още Борисов. Той добави, че международната обстановка е много сложна и призова политиците на всички нива да работят за недопускането на военни действия в Черноморския регион.


В него има няколко тлеещи конфликта. Полуостров Крим бе незаконно анексиран от Русия през 2014 г., а част от Грузия бе завладяна преди 10 години, пак от Русия. За слагане на край на окупацията в Грузия призоваха 11 държави преди дни. Санкциите на ЕС срещу Русия заради Крим пък бяха разширени.


"Страната ни е горда с Военноморските ни сили и с всички, които служат в българската армия", каза Борисов и отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции. "Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно", допълни Борисов, като имаше предвид учението Platinum Lion, което завърши миналата седмица.


В тържественото събрание участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ВИЕ докарахте АГРЕСОРИТЕ в морето......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей