Свързани новини

06.08.2018 15:38

Прокуратурата: Бенчев и Узун са помагали на Очите да се укрие

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Срещу общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун, които днес бяха освободени от ареста, може да бъде повдигнато обвинение за укривателство. Това съобщи за Хоризонт говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че Специализираната прокуратура е отделила материали от разследването срещу Димитър Желязков - Очите като ръководител на организирана престъпна група и още 7 лица, и ги е изпратила по компетентност на Окръжната прокуратура в Бургас.


Както по-рано стана известно, арестуваните в турската столица, които вчера бяха транспортирани у нас, вече са освободени от ареста на бургаската полиция, защото задържането им беше само за 24 часа. Те са пуснати без обвинения.


"Установено е в разследването на Специализираната прокуратура, че на 3 август Димитър Желязков е преминал гръцко-турската граница, като се е придвижвал с микробус "Мерцедес", собственост на дружество, управлявано и собственост на Бенчев. В него са били освен Желязков, самият Бенчев и Домусчиев. След като са навлезли на територията на страната, са се настанили в хотел "Рамада" в Турция. Резервациите на стаите са били направени от Узун, а трите стаи, които са били наети в турския хотел, са на имената на Домусчиев и Бенчев. Няма регистрирана стая на Желязков, а тези две лица, за които говоря, включително и третото, реално са осъществили действия по спомагане на извършил престъпление човек, да избегне наказателно преследване. Тези материали са отделени от разследването на Специализираната прокуратура и са изпратени на Районна прокуратура-Бургас. Тя се явява компетентна прокуратура", уточни Арнаудова пред "Фокус".


Говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова коментира пред БТА, че към този момент материалите по делото не са пристигнали в съдебната палата в морския град. Тепърва ще установява има ли достатъчно данни, за да се повдигне обвинение срещу Бенчев и Узун за лично укривателство.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се