Свързани новини

03.08.2018 11:08

Израел: По-добре Асад да остане

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският военен министър Либерман потвърди официално информацията, че Израел вече приема Асад да остане на власт, след като години се самообявяваше за противник на режима в Сирия, а и дори в последните месеци продължават да се появяват публикации за тайното въоръжаване на сирийските бунтовници по границата (сега районът от сирийската страна на Голанските възвишения е "прочистен" от бойци срещу Асад според режима в Дамаск). "От наша гледна точка ситуацията се завръща към (състоянието си) отпреди гражданската война, което означава, че има някой, който носи отговорност, централна власт", каза Либерман.


 Попитан дали Израел има по-малко причини да се безпокои от ситуацията в района на Голанските възвишения, той каза: "Вярвам, че е така." Условието, което според израелски представители е поставил премиерът Нетаняху в Русия за приемането на Асад обаче, е Иран да напусне Сирия. По-рано тази седмица руският посланик в Тел Авив каза, че не е получил гаранции.


19 минути напомня, че всъщност Ройтерс преувеличава ролята на Израел. Известно е, че той действа в тясна връзка с президента Тръмп. Никой в България не обърна внимание на общото изявление на американския президент и руския му колега след 4-часовите им преговори в Хелзинки преди дни. Двамата подчертаха, че са се договорили и са се съгласили да действа руския план за Сирия. Преди това САЩ имаше различия и дори враждебни действия спрямо Москва на територията на арабската република. Президентите говориха за приемането на наложените от Русия зони на деескалация, което на практика означава терористите да предават оръжието си на властите на Асад. Само преди дни това сториха дори т.нар. миротворци - белите каски, които неколкократно с фейкове и постановки успяха да привлекат вниманието на международните медии, но включително и "химическата атака в Дума", така и не се доказа, но пък предизвика англо-американски бомбардировки над Дамаск, включително по граждански обекти. Срещу съгласието да остане Асад американските компании най-вероятно ще задържат няколкото петролни кладенеца от източната страна на Ефрат, които държат от известно време. Не е ясно дали те няма да бъдат съвместно експлоатирани с руснаците. 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион