Свързани новини

27.07.2018 10:53

Наркоманът, изтезавал момиче: Не съм виновен. Държавата не ме лекува

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Районният съд в Добрич остави в ареста Мирослав Дяков, на 32 г., който повече от 20 дни държал насила и изтезавал в апартамента си 18-годишната Виктория Георгиева. Момичето бе открито в безпомощно състояние във вторник, в момента е в болницата в града в съзнание, стабилизирано и адекватно, съобщи 24 часа.


 На съдебното заседание Дяков не се е признал за виновен. Заявил е, че държавата няма политика да го лекува. Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици. Дяков получи две обвинения - за държане на наркотични вещества и противозаконно лишаване от свобода, което е продължило повече от 2 денонощия и е по особено мъчителен начин за жертвата и с опасност за нейното здраве.

 На 3 юли Виктория отива в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

“Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица”,

каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич. В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли е извършено претърсване на жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.  

Похитителят е задържан за 72 часа.

“Откриването на Виктория не е случайно. Беше обявена за местно и за общодържавно издирване. Понеже държим Мирослав под наблюдение, направихме претърсването в апартамента, който обитава, и не само в него”, допълни Добромир Пеев.

В четвъртък заседанието на съда беше проведено при закрити врата по искане на защитата на Дяков с мотив, че щели да се изнасят лични данни.

Според лекарите Виктория е загубила много кръв.

При разговора с нея тя обясни, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката”, каза окръжният прокурор Пламен Николов.

“Мирослав Дяков има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.”, обяви зам. районният прокурор Павел Любенов.

“В момента Виктория е в отделението по реанимация на болницата. Тя е в съзнание, контактна, със стабилни жизнени показатели. Когато я доведоха в спешното отделение, беше уплашена, стресирана, в шок. Видях, че е малтретирана. 21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал”, каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

“Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно”, добави д-р Ботев.

При постъпването на Виктория в болницата се наложило кръвопреливане. Тя е с рядка кръвна група – АB отрицателна, която е доставена и от Варна.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.



 Източник: 24 часа








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате