Свързани новини

27.07.2018 10:35

Депутатите излизат във ваканция

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес е последното заседание на парламента за този сезон – депутатите излизат в едномесечна ваканция. Преди това обаче те ще приключат със законодателната си програма и парламентарния контрол. Първото заседание на парламента след ваканцията ще бъде извънредно във вторник, 4 септември, тъй като след това идват почивни дни около деня на Съединението, съобщава бТВ.


Въпрос към вицепремиера Валери Симеонов ще зададе председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров. Двамата са в обтегнати коалиционни отношения през последните дни. Стигна се даже до твърдения, че съпартиецът на Симеонов в НФСБ – Валентин Касабов, е бутнал лидера на „Атака” при скандал в стаята на националистическото обединение.


Депутатът Тома Биков от ГЕРБ коментира в предаването "Тази сутрин", че поначало парламентът е по-емоционално място и е нормално идеите да се сблъскват. По думите му вчерашната подкрепа за ветото на президента върху Закона за приватизацията е показала, че ГЕРБ не работи в полза на никого и целта е била да се прекъснат съмненията в обществото.


Депутатът Крум Зарков от БСП подчерта, че Законът за приватизацията е имал всички белези на лобизъм. Според него БСП многократно са заявили, че този закон обслужва интересите на крупни бизнесмени и дори председателят на Икономическата комисия Петър Кънев не е успял да спре предложенията.


Искрен Веселинов от „Обединени патриоти” също заяви, че никой от тяхната партия не е подкрепил този закон, но и според него не може категорично да се каже, че е имало лобизъм. Той допълни, че текстовете може да се интерпретират различно, което води до такива неясноти.


Депутатът от ДПС Хамид Хамид обясни, че ДПС е абсолютно против тази коалиция и са го заявили още в първия ден от управлението. Той е категоричен, че от движението са опозиция в този парламент, а ежедневните скандали са доказателство за това, че мнозинството е вредно и ненужно на България.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион