Свързани новини

27.07.2018 09:57

Макрон е против търговско споразумение със САЩ

Видян 1179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви против преговори за голямо търговско споразумение между САЩ и Европейския съюз. Според него разговорите протичат в неподходящ контекст, съобщава Сега.


"Контекстът на настоящата ситуация не го позволява", обясни Макрон на пресконференция в Мадрид, където гостува на премиера Педро Санчес,  съобщи и БНР. Френският президент каза още, че очаква от Вашингтон жестове за премахване на, както той ги нарече, незаконните мита върху стоманата и алуминия. Освен това Макрон не иска преговорите за търговските отношения с Доналд Тръмп да включват и селското стопанство.


По думите на Макрон, Франция и другите страни от ЕС никога не са искали търговска война със САЩ. Той е на мнение, че всеки диалог трябва да се гради върху балансирани отношения, а не върху заплахи.Френският президент смята, че евентуално търговско споразумение трябва да включва селското стопанство, тъй като не бива да бъде нарушен нито един европейски стандарт в сферата на околната среда и на здравеопазването. Европейските институции не може да настояват фермерите в ЕС да работят по нов модел - щадящ околната среда, и същевременно да сключват споразумения със страни, които пренебрегват екологичните норми, коментира той.


Изявлението му идва непосредствено след разговора на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с президента на САЩ Доналд Тръмп за митата и търговските отношения между Европа и САЩ. Двамата дискутираха и възможността за отпадане на всички мита и други търговски бариери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева