Свързани новини

27.07.2018 09:31

Десетки хиляди социалисти се събират на Бузлуджа

Видян 1068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 28 юли 2018 г., събота, в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата.


В 10 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов. В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.


В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг. От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от Габрово. По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат председателят на БСП Корнелия Нинова, председателят на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени  наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.


Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.


В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.


Преди това, на 27.07.2018г. (петък),в Културен дом „Арсенал“ в гр. Казанлък ще се проведе Балканска младежка кръгла маса. Тя ще бъде открита от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея ще вземат участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.


В 14: 00 часа, в  гр. Габрово, в залата на Художествената галерия ще бъде представена книгата "Ален Мак самотен" от Мерсия Макдермот.


В  16:00 часа в гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на "БСП за България и членове и симпатизанти на партията ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка. Стартът на мероприятието, под надслов Купа „Бузлуджа 2018”, ще бъде даден в 16:30 часа, а в 18 часа председателят на левицата ще награди победителите. На върха ще бъдат поднесени  венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а