Свързани новини

26.07.2018 12:28

Остава в сила бедственото положение в Тетевенско

Видян 859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Бедственото положение в Тетевенско остава в сила и днес. То ще бъде отменено, когато са възстановени съоръженията и възможностите на хората за нормален живот. Не е реалистично това да стане до 1-2 дни, заяви в предаването „Преди всички“ областният управител на Ловеч Георги Терзийски, предаде БНР.


По думите на Терзийски нощта е преминала спокойно. Има обаче нови сигнали за наводнени къщи от вчера следобед след обилния валеж в районите на Ябланица, Глогово и Градежница.


„Сигналите са отработени. След 22 часа нямаме сигнали за наводнения и бедстващи хора. Става дума за отводняване на дворове и приземни етажи. Няма данни за сериозни щети по имуществото на хората“, обясни той.


Днес комисия ще посети всички пострадали райони. Община Тетевен също извършва оценка на щетите.


Терзийски подчерта: „Ще имаме готовност да внесем документите в междуведомствената комисия за установяване и подпомагане към Министерския съвет максимално бързо, надявам се още утре следобед, за да може в понеделник в работата на комисията да бъдат включени и щетите от бедственото положение в община Тетевен. Щетите са много както в района на Глогове и Гражница, така и по пътната инфраструктура в цялата община“.


Освен от междуведомствената комисия, ще се търсят възможности и чрез държавното предприятие за управление на язовирите, каза още областният управител и добави: „Имам разговори с министър Караниколов по отношение на възможностите за почистване на речните корита в рамките на дейността на предприятието“.


Терзийски посочи, че днес ще бъдат доставени още две водоноски в засегнатите райони, които да осигурят питейна вода за населението. Ще има достатъчно вода за хората в общината, категоричен е той.


Днес служители на Министерството на отбраната ще се заемат да монтират понтонен мост, съобщи регионалният министър, който посети пострадалото от пороя село Глогово снощи.


Лека-полека обстановката в Тетевен и региона се нормализира, хубавото е, че снощи не е валял дъжд, каза за новините на „Хоризонт“ кметът на града Мадлена Бояджиева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще