Свързани новини

23.07.2018 15:13

Полицаи от Габрово прикривали банда с участието на катаджия

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Полицаи от Габрово пречели на спецпрокуратурата да разбие банда с участието на катаджия. Организираната престъпна група се занимавала с продажба на автомобили. Служители на ОД на МВР Габрово опитали да саботират работата на спецпрокуратурата и вътрешна сигурност по разбиването на група с участието на офицер от местния КАТ. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, предаде 24 часа.


"Няма да позволим да бъдем саботирани или да има чадър върху хора, за които има доказателства, че са извършили престъпления", обяви Гешев.


С разпореждане наблюдаващия прокурор трябвало да инспектира дали действията на МВР, които са предприели тези служители, кореспондират с техните задължения. За проверката са уведомени, както вътрешният министър така и главният секретар на МВР.


Групата, с участието на висш офицер от ОД на МВР Габрово, действала отначалото на 2016 г.. Тя бе разпитана преди няколко дни, а на трима от четирима участници в нея ще се поиска постоянен арест.


Схемата била следната - намират се социалнослаби хора в България, след което отиват в Германия и там им се създава банкова легенда - трудови договори, банкови сметки. Въз основа на тези документи те взимат коли назаем или на лизинг. Тези коли пристигат тука, у нас, и след което в България им се сваля GPS системата, сменят се номерата, пренабиване на рамата и се продават на хора, които предварително казали, че търсят луксозна кола от Германия.


Ролята на офицера била, че той всъщност поставял окончателния печат на новите документи. За да се оправдае липсата на изчезналите коли от Германия, те били обявявани за изчезнали в други държави в Италия и в България, като българската полиция, обаче, се усъмнила в кражбата.


Разследващите имат данни за 14 луксозни автомобила, внесени по този начин. Като се водят и 10 досъдебни производства, но те са за пренабиване на номера. Тъй като граничните служби откривали, че автомобилите са с пренабити номера, когато пътували извън страната.


"При обиска на колата на полиция били намерили 20 банкоти по 100 лв. и 66 по 20 лева, което е около 5000", каза наблюдаващият прокурор Ангел Пенев.


Останалите трима членове на бандата, сред които има и жена, имали бизнес, свързан с вноса на автомобили. Единият от тях живее в Германия и за него има издадена Европейска заповед за арест. Служителят на ОД на МВР и останлите били отдавна познати  семейни приятели.


Групата в някои случаи вземали по 2000 евро капаро от човек, който искал да си вземе кола.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева