Свързани новини

20.07.2018 14:27

Руският посланик в САЩ: Путин и Тръмп са обсъдили референдум в Източна Украйна

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов каза на конференция, че Путин и Тръмп са обсъдили евентуален референдум в Източна Украйна. Според посланика "този въпрос е бил обсъден" и Путин е направил "конкретни предложения" на Тръмп за намиране на решения на украинския конфликт.  Антонов заяви още, че американски конгресмени може отново да посетят Русия, посочва ТАСС.


Посланикът подчерта, че Москва е готова да обсъди евентуално посещение на руския президент Владимир Путин във Вашингтон след поканата от американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


Антонов подчерта, че Русия "винаги е отворена за подобни предложения". "Ние сме готови за обсъждания по този въпрос", добави той.


Посланикът обаче отбеляза, че от Кремъл зависи да отговори официално. Засега руското правителство не е коментирало предложението на Тръмп.


Според дипломата е важно да се "работи по резултатите" от срещата между двамата лидери в Хелзинки тази седмица, преди да се пристъпи твърде бързо към друга среща.


По думите му Путин и Тръмп би трябвало да продължат преките контакти помежду си.


Антонов определи срещата в Хелзинки като "ключово събитие" в международната политика и отхвърли като смехотворни предположенията, че двамата лидери са сключили някакви "тайни сделки".


В САЩ има безпокойство по въпроса какво са обсъждали Путин и Тръмп в понеделник. Засега са известни малко подробности, но посланикът каза, че разговорите са включвали начини за сътрудничество по контрола върху въоръженията и ядрените дейности на Иран. По думите му руските дипломати ще работят с американските си колеги за "изпълнение на постигнатите споразумения".


Той също така отново отрече Русия да се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г.


Антонов определи като "фарс" задържането на рускинята Мария Бутина в САЩ и каза, че Русия ще се опита да издейства нейното освобождаване.


Председателят на външнополитическата комисия на горната камара на руския парламент Константин Косачов заяви, че още в първата половина на август може да има ново посещение на американски конгресмени в Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от