Свързани новини

18.07.2018 09:43

БСП ще предизвика избори до Коледа, пророкува депутат

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видимо е, че управляващите губят доверие в обществото и през новия политически сезон БСП ще се опита да предизвика  извънредни парламентарни избори. Това съобщи на пресконференция в Плевен народният представител от Коалиция БСП за България Васил Антонов, предаде Infopleven. На предстоящия в края на седмицата Национален съвет на БСП ще бъде представена новата визия на партията, част от която е именно този нов политически дебат, каза депутатът.


Васил Антонов се спря и на приключилото в края на юни председателство на България на Съвета на ЕС. Според него,  по време на това председателство са поставени за разглеждане теми, които не са били българските и са защитавали далеч не български интереси. „Всичко беше поднесено като пиар на една фигура. Твърде захаросано, но далеч от интересите на България и от хората”, коментира Антонов. Той добави, че това е било още едно потвърждение за „двете Българии – на жълтите павета и управляващите, и на българския народ”. В потвърждение той посочи, че не се чуло да се говори за Северозападна България, която е най-бедният район в Европа, нито е станало дума за магистрала „Хемус”, нито са се коментирали инфраструктурни проекти или проблемите на младите хора в страната.


Депутатът остро коментира и масовата евтаназия на животни в Странджанския край, което, според него,  е обезглавяване на сектор животновъдство в страната. По думите му в този случай отново се е действало на принципа  „какво ще каже Европа” и в угода на чуждите експерти. „Това още веднъж извади на преден план липсата на контрол в този сектор и недостигането на средства до тези хора”, подчерта Антонов, посочвайки, че ясно са се видели така наречените работещи бедни, за които от БСП говорят отдавна. „Явно от ГЕРБ са имунизирани срещу грижите за българския народ, за българското животновъдство”, подчерта Васил Антонов.


По отношение най-важната инвестиция в региона – изграждането на АЕЦ Белене, народният представител е удовлетворен от интереса, който проявява към проекта китайска компания, която е сред водещите в областта на ядрената енергетика. Убедени сме, че строежът на АЕЦ Белене ще се случи, посочи Антонов.


В заключение той съобщи, че е направил питане към министъра на регионалното развитие във връзка с реконструкцията на пътя Сомовит-Черквица, за която имаше обещание, че ще започне още в края на месец май. Какво се случва със средствата, предвидени за този ремонт, е въпросът на депутата към министър Николай Нанков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв