Свързани новини

17.07.2018 16:00

ЕС и Япония подписаха споразумение за свободна търговия

Видян 2521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз и Япония подписаха безпрецедентно споразумение за свободна търговия, което ще създаде един от най-големите търговски блокове в света, предаде БНР.


Във вторник Европейският съюз и Япония подписаха търговска сделка, която се ангажира да премахне 99% от тарифите, които костват на бизнеса в ЕС и Япония почти 1 милиард евро годишно.


Според Европейската комисия Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония е най-голямата търговска сделка, договорена някога от Съюза и ще създаде търговска зона, покриваща 600 милиона души и почти една трета от световния брутен вътрешен продукт.


От своя страна Япония очаква, че търговското споразумение с ЕС ще допринесе за разкриването на около 290 хиляди работни места и ще премахне настоящите мита от 10% за вноса в ЕС на японски автомобили. Японските власти също така очакват СИП да повиши БВП на страната с около 1%, или с 5 трлн. йени.


Дойче веле съобщава, че японският премиер Шиндзо Абе се срещна във вторник с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с президента на Европейския съвет Доналд Туск, за да бъде подписано Споразумението за свободна търговия (СИП) по време на провеждащата се в Токио 25-а среща на високо равнище между ЕС и Япония. Самото споразумение трябваше да бъде подписано по време на срещата на високо равнище между ЕС и Япония в Брюксел през миналата сряда, но срещата беше отменена от Шиндзо Абе с оглед на неотдавнашните катастрофални наводнения в Страната на изгряващото слънце.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от