Свързани новини

17.07.2018 13:21

Тристранката изгони омбудсмана от заседанието си

Видян 2078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) изгони омбудсмана Мая Манолова от заседанието си. Според председателя й вицепремиерът Валери Симеонов общественият защитник няма право да присъства, тъй като заседанието е закрито и тя не е член на съвета, предаде БГНЕС.


Омбудсманът обясни, че темите, които ще се обсъждат са важни, а по един от законопроектите дори тя е вносител - този за ранното пенсиониране на миньорите. „Мястото на омбудсмана е там, където се обсъждат проблеми, които засягат правата хората и това ми е разрешено от закона за омбудсмана“, коментира с огорчение Манолова.


Председателят на заседанието Симеонов каза, че омбудсманът не е поканен официално и заяви, че ако е искала да присъства, е трябвало да се обърне към него преди заседанието.


На днешното си заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) трябва да обсъди проектите на постановления на МС за изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите за медицинска експертиза и на регионалните картотеки на медицинска експертиза, и изменение и допълнение на Наредбата медицинската експертиза, внесени от министъра на здравеопазването.


Здравното министерство предлага да отпадне математическата формула за изчисляване на множество увреждания. Идеята е ТЕЛК-овете да отразяват всички заболявания на пациента в експертното решение, но при изчисляване на процента трайно намалена работоспособност да се взема предвид само най-тежкото. В мотивите към законопроекта се посочва, че така ще се премахне различният подход при оценяването на заболявания от един и същи клас, както онкологичните. Законопроектът е бил отхвърлен от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Срещу новите правила се обявиха и работодателските организации.


НСТС трябва да разгледа и Проект на изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец