Свързани новини

16.07.2018 11:43

Ердоган: Никога няма да забравим тези, които приютиха превратаджиите

Видян 1092 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В рамките на реч по случай втората годишнина от неуспешния опит за преврат пред огромно множество в Истанбул, президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган декларира, че „няма да забрави тези, които приютиха превратаджиите“, очевидно визирайки Гърция, която прие осем турски военнослужещи, поискали и получили убежище там, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.


„Казвам го ясно, знаем кой какво направи и кога го направи“, заяви турският лидер пред множеството на брега на Босфора в неделя, предаде Фокус. „И разбрахме кой с кого работи“.


„Може и да не говорим за това, което се случи, но никога няма да го забравим“, категоричен бе Ердоган, като обясни, че „тези действия показаха двуличността им“.


Освен това, според неговите думи турските власти ще продължат „неуморно“ борбата и в Турция, и в чужбина, очевидно имайки предвид продължаващата чистка срещу гюленистите.


Ердоган издаде декрети, преструктуриращи ключови институции в страната, част от по-широката промяна на формата на управление на Турция.Повече от 1600 души са получили доживотни присъди по дела свързани с неуспешния държавен преврат, а още 140 хиляди държавни служители бяха освободени от постовете си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв