Свързани новини

13.07.2018 15:41

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

Видян 1501 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.


Министър Нанков обясни, че говори за 852 км магистрали, 1812 км първокласни пътища и 264 км пътища втори клас. Той уточни, че проблем има по мостовите съоръжения и тунелите и това е една от причините те да се ремонтират, предаде Гласове.


Над осем тунела ще бъдат ремонтирани тази година - два от тях на АМ Хемус. Планира се и строителството на общо 17 нови тунелни съоръжения до 2023 г.


За ремонт това лято са затворени тунелите Топли дол и Правешки ханове на АМ Хемус. Допълнителни защити ще бъдат инсталирани в лявата тръба на тунел Витиня, ремонт започва и в лявата на тунел Ечемишка.


Приоритетен е ремонтът и на тунела Кривия на пътя София-Кулата в района на Кресненското дефиле. Рехабилитация ще се извърши и на тунелите Траянови врата на АМ "Тракия" и тунела "Кричим-Михалково".


Заради ремонтни дейности по основните магистрали често се образуват тапи в разгара на отпускарския сезон.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Назаем от съседен форум: 30.06.2019 14:08

    из Тютюн на Димитър Димов: "На задните места фон Гайер и майор Фришмут също разговаряха тихо, но за по-сериозни неща. Двамата гледаха внимателно една карта, която бяха разтворили върху коленете си. — По долината на тази река могат да се концентрират най-малко четири дивизии — каза фон Гайер, като посочи с дръжката на лулата си върху картата. — Да!… — Фришмут кимна с глава. — Има широки полета за летища и маскирани лагери… Значи, от Южна България биха могли да потеглят едновременно към морето три успоредни колони. — Добре е да поискате и мнението на Военното министерство — предложи фон Гайер. — На българското ли? — замислено попита майорът. — Да. Те имат опита от три войни и познават основно местността. — Зная — каза Фришмут. — Но струва ми се, че е рано… Броман съобщи, че офицерският им корпус още не е изчистен напълно от антимонархически елементи. А и Тренделенбург настоява да не бързаме… Впрочем това са подробности. По-важни са пътищата!… — Майорът загрижено поклати глава. — Вижте този завой например!… Съвсем неправилно разрешение!… Оттук не биха могли да минат танкове и тежка моторизирана артилерия. — Те могат да поправят шосетата бързо — каза фон Гайер. — Това трябва да им се внуши още сега. — Искате ли да видите целия път? — попита бившият летец. — Докъде? — До гръцката граница. — Много добре, ако няма да събуди подозрение."

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се