Свързани новини

13.07.2018 17:00

Зигмар Габриел: Тръмп да ни върне милиардите, които харчим заради US войните

Видян 2073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият министър на външните работи на Германия Зигмар Габриел (ГСДП) призова управляващите в Берлин за по-твърда линия срещу държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, отбелязва водещото издание Der Spiegel, цитирано от Агенция Фокус. „Той даде гаранции на севернокорейския диктатор, а в същото време призова за смяна на режима в Германия. Трудно бихме преглътнали това“, категоричен бе Габриел пред редакцията.


„Не трябва да храним илюзии. Тръмп познава само силата. Следователно, трябва да му демонстрираме, че сме силни. Ако той иска от нас да харчим милиарди за армията, тогава, моля, нека ни върне милиардите, които дадохме за бежанците, напуснали страните си заради военните интервенции на САЩ, например в Ирак“, категоричен бе бившият председател на Германската социалдемократическа партия (ГСДП).


Според Габриел Германия трябва едновременно да инвестира в САЩ и да търси контакти с политици и млади американци. „Тъй като Америка се променя. След няколко години, по-голямата част от гражданите на САЩ няма да имат европейски корени, а азиатски, латиноамерикански и африкански. Тя ще бъде различна от тази, която познаваме днес, тази на Тръмп. Това е чудесна възможност за нас“.


Габриел призова федералното правителство да намери творческо решение за разходите за отбраната.


„Бихме могли да инвестираме 1,5% във въоръжените сили на Германия и 0,5% в европейската отбрана, както и за Източна Европа в рамките на НАТО. Досега това правеха САЩ. Ние, германците, трябва да докажем, че ще поемем отговорността за сигурността на Източна Европа. За балтийци, поляци, които се чувстват заплашени от Русия. Само така ще бъдем независими от САЩ“, са предложенията, които Габриел отправи към Берлин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог