Свързани новини

13.07.2018 12:00

Нинова за председателството: Слабо политическо съдържание и резултати

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание и резултати. Това заяви Корнелия Нинова от трибуната на парламента, след като премиерът Бойко Борисов представи резултатите от европредседателството ни. Тя благодари на администрацията, дипломацията и на всички, които зад камерите - с ежедневния си труд - са направили възможна добрата организация за провеждането на председателството.



Нинова припомни, че три ключови думи са били заложени за председателството - консенсус, конкурентоспособност и кохезия.


"Консенсус или съгласие, за съжаление, по време и след Българското председателство, няма. Европа е по-разделена от всякога. Не само се задълбочиха стари различия, но се отвориха нови разломи. И то по ключови въпроси за бъдещето на ЕС и на България. А това е въпросът за миграцията, въпросът за бюджета за бъдещия програмен период и т.н.", посочи Нинова.


По думите й Европа е разделена на различни групи - Източна срещу Западна, Вишеградска четворка срещу големите, периферни държави срещу центъра.


"Българското председателство не можа да лидира този процес, да потърси обединение и консенсус, с което го натоварихме", подчерта тя.


Трябва да гледаме измеренията в България на тези процеси, коментира Нинова. Според нея България е дала най-ярък пример как не се прави. Българският премиер и българското правителство не можаха да осигурят консенсуса на българските институции, посочи Нинова.


"В България изолирахте президентската институция, не казвам президента Радев. Президентът Радев се опита да компенсира онова, което българското правителство не направи - Дунавската стратегия, например", каза соцлидерът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец