Свързани новини

11.07.2018 15:40

Нинова: Всяка демагогия има граници, но не и Бойковата!

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лидерът на БСП Корнелия Нинова се възмути във Фейсбук от начина, по който премиерът Бойко Борисов решава проблемите на наводнена Мизия.



"Всяка демагогия има граници, но не и Бойковата. Премиерът разпореди на министрите Радев и Нанков да заминават за Мизия и да наредят на кмета веднага да започне асфалтиране на отнесените от пороя улици, а Фондът след това щял да възстанови разходите. Така правителството ще си е свършило работата, а вината ще се прехвърли на местната власт. Само че общините нямат пари в бюджетите си, с които да ремонтират. Давам ви решението - днес правителството трябваше да отпусне с Постановление извънредни средства, както е правило многократно за общини на ГЕРБ и ДПС. Само за една година така раздадоха над милиард и половина. Сега си измиват ръцете с голи нареждания към кметове, които няма как да се справят."

На днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов разпореди разрушените улици в Мизия и наводнените Врачански общини да бъдат незабавно възстановени. Остава бедственото положение в три общини във Врачанско заради проливните дъждове и повишеното ниво на язовирите.

Борисов разпореди на вътрешния министър Валентин Радев и на регионалния Николай Нанков да посетят трите най-засегнати от интензивните валежи тези дни общини - Мизия, Хайредин и Борован. По думите на премиера възстановителните работи трябва да започнат още днес, без да е необходимо кметовете да минават през стандартната едномесечна процедура да кандидатстват в Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и