Свързани новини

11.07.2018 15:12

Тръмп обяви Германия за „пленена от Русия”, Берлин отрича

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Тръмп показа мускули пред партньорите си от НАТО като заяви: „Германия е пленена от Русия, взема толкова енергия от Русия, плаща милиарди долари на Русия, а ние трябва да я пазим от Русия”. Военният министър на Берлин отрече да има зависимост от Москва, Меркел също. Германия преди дни обяви, че губи над 600 милиона евро месечно или над 30 милиарда за 4 години, откакто въведе санкции срещу Русия под американски натиск.


САЩ обаче настояват от неотдавна Берлин да се откаже от проекта Северен поток 2 на немски и руски компании. Той ще удвои доставките на газ за страната и ще заработи в края на идната година. Между двете държави вече има един мощен газопровод. В същото време САЩ търси клиенти за втечнен газ, който обаче е в пъти по-скъп от руския. Германия и свързаната тясно с нея Австрия категорично бранят участието си и не се огънаха дори срещу блъфа за санкции срещу тях и фирмите им от Вашингтон.


Изненадващо, играещият досега антикремълски ястреб шеф на НАТО Столтенберг, който иначе е личен приятел на руския премиер Медведев, направи доста услужливо за Кремъл изказване. На срещата на върха на Пакта той заяви буквално следното: „Присъединяването на Крим не е повод за изолация на Русия. С Москва трябва да се води диалог, особено в условията на високо напрежение”, както доволно го цитира ТАСС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.