Свързани новини

11.07.2018 13:11

Тръмп: Германия е заложник на руския газ

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тревожните очаквания за срещата на НАТО в Брюксел се оправдават. Още с първите си изявления американският президент Доналд Тръмп нападна Германия, като заяви, че „неподходящата“ газова сделка с Москва я е направила „заложник“ на Русия, предава Фокус.


 


Тръмп поиска Германия незабавно да увеличи на два процента от БВП разходите си за отбрана. Той направи този призив на работна закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от алианса в Брюксел.


Германия е напълно под контрола на Русия, това е много лошо за НАТО, коментира Тръмп. Милиарди се плащат на Русия, строят се газопроводи. Германия е заложник на Русия, Берлин разчита основно на руски внос на газ и премахва ядрените си централи. Нещо трябва да се направи - плащат милиарди на Русия, а ние плащаме милиарди, за да ги защитаваме от Русия, добави той. Президентът отбеляза, че бившият германски канцлер Герхард Шрьодер работи за "Газпром".


„Защитаваме всички, плащаме много, това продължава от десетилетия. Много нечестно е за нашата страна. Не за десет години, а незабавно трябва да се изпълни целта от два процента от БВП разходи за отбрана“, отсече Тръмп.


Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че страните-членки на Европейския съюз и Канада трябва да увеличат военните си разходи на 226 милиарда долара до 2024 година.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за