Свързани новини

06.07.2018 11:54

Салвини: Интересни бг партии може да влязат в проруска Лига на лигите

Видян 1873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Италианският вицепремиер, вътрешен министър и лидер на крайнодясната партия Лига Матео Салвини ще създаде в Европейския съюз нов алианс - "Лига на лигите", който ще призовава за тясно сътрудничество с Русия.


Новото обединение ще бъде формирано преди изборите за Европарламент през май догодина и ще включва може би "интересни партии" от Швеция, Белгия и България. Това заяви пред  "Известия" Джанлука Савоини, външнополитически съветник на Салвини, пише руското издание.


"Подкрепяме изцяло инициативата на г-н Салвини за създаване на голяма лига на партии в ЕС, които искат да видят Европа на народите, а не федерална европейска супердържава. Няма пречки нашата група в Европарламента да се разшири, включвайки партии от страни, които още не са установили дружески отношения с нас", коментира пред вестника холандският евродепутат Марсел де Грааф, съпредседател на групата "Европа на народите и свободата" в Европейския парламент.


Групата му обединява италианската партия Лига с френския Национален сбор, доскоро казващ се Национален фронт, холандската Партия на свободата, Австрийската партия на свободата и с десни сили от Белгия, Полша и Германия.


"Известия" припомня предишна инициатива на Салвини да бъдат сплотени на общоевропейско ниво всички "свободни суверенни сили, желаещи да бранят своя народ и своите граници". Според цитирани в материала експерти това означава, че идната година ще се засилва антимигрантската риторика в ЕС.


Идеята за създаване на общоевропейски алианс бе изказана от Матео Салвини на годишния конгрес на партията му в неделя, уточнява вестникът.


При всяко положение стремежът на различни десни партии към членство в анонсирания от Матео Салвини евроскептичен алианс ще зависи до голяма степен от политическата конюнктура, добавя "Известия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате