Свързани новини

05.07.2018 15:22

България е най-ощетена от схемата на Германия

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България, Италия и Гърция са трите държави, които с най-голяма сила ще усетят последствията от приемането на споразумение за връщане на мигрантите от границите на Германия, предложено от германския вътрешен министър Хорст Зеехофер, каза Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и дългодишен дипломат в арабския свят в предаването Бизнес старт на Блумбърг България с водеща Живка Попатанасова.


„Ако наистина се постигне това споразумение (б.р. то вече е факт) и мигрантите се върнат в точката на първоначалната си регистрация, означава, че България, Италия и Гърция ще трябва да приемат всички тези мигранти, които първоначално са се регистрирали и влезли през граничните пунктове. Това означава, че ще се увеличи броя на мигрантите, върнати от Германия в България. /.../ Това означава, че нелегалната миграция, каналджийството ще се засилят, тъй като мигрантите ще пробват всички възможни начини да стигнат до Германия. Не на последно място това споразумение застрашава и Шенген“.


Той продължи:


„Най-големи потърпевши от тези споразумения, които иска да подписва Германия, ще бъдат България, Гърция и Италия. Дали Австрия, Чехия, Полша, Швеция, Дания подпишат такива споразумения няма значение. Първите пунктове, където ще се регистрират тези мигранти, ще са в нашите три държави. Така че, доколко ние ще се съгласим да подпишем е първата тема. И второ, до колко имаме капацитет мигрантите да бъдат приемани“.


Керемедчиев добави, че би трябвало да има и финансови параметри, ако се стигне до споразумение, защото това са допълнителни разходи за приемащите страни. По тази тема нищо конкретно не казват нито Меркел и Зеехофер, нито българските им колеги Борисов и В.Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион