Свързани новини

02.07.2018 14:23

Наркотрафиканти, убиец и измамници са получавали бг гражданство

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От извършител на убийство в Молдова през участник до отвличане в Хърватия до наркотрафиканти в Германия. Ето такива хора са се сдобили с български паспорти, става ясно от справка на Капитал. Тя обхваща 45 случая на отнето българско гражданство в периода 2012 - 2016 г. заради престъпна дейност. Най-много са казусите с македонски граждани (33), на следващо място са молдовци, сърби и албанци.


Престъпленията, за които са били осъждани, са най-различни - от въоръжени грабежи, убийство, наркотрафик, кражби до измами и пране на пари.. 19’ още миналата седмица съобщи, че парламентарната група на ДПС е поискала да се разследва как властите дават българско гражданство на чуждени за извършени от тях престъпления. Както е известно 114 души издирвани от Интерпол са получили българско гражданство.


В същото време бившият шеф на дирекция Българско гражданство в Министерството на правосъдието Катя Матева разказа пред френско списание за репресията, на която е била подложена от работодателя си, след като е решила да сигнализира за бизнеса с български паспорти.


"Този трафик се прикрива на най-високо равнище в държавата", твърди Матева, цитирана от списанието. Тя е пращала сигнали за незаконната схема до главния прокурор, до шефове на разузнавателните служби и дори до премиера Бойко Борисов. Никой обаче не реагирал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци