Свързани новини

30.06.2018 11:38

Нов сериен убиец в Германия? Работник отровил обяда на 21 свои колеги

Видян 2231 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Полицията в Германия арестува мъж, който вероятно е убил 21 от колегите си, като е тровил техните обеди. Смъртните случаи започват през 2000 г. Работникът от ARI Armaturen, правеща метални фитинги, е бил хванат да пръска токсични вещества върху сандвич на свой колега, съобщи Дойче Веле.


56-годишният мъж, наречен от таблоида Билд Клаус О, бе арестуван през май в северозападния град Шлос Холте-Щукенброк, на около 320 км западно от столицата Берлин. Служител предупредил шефовете си в фирмата, че е намерил бял прах върху храната си. След като прегледали записите от охранителните камери се свързат с полицията. Мениджърите не можали да повярват какво виждат. Те описват заподозрения като "незабележим".


Изследователите скоро идентифицират разпръснатото вещество като оловен ацетат, който е силно токсичен и почти безвкусен. Поемането на съединението може да причини сериозни увреждания на органите и смърт. Оловният ацетат обикновено се използва за производство на козметика и преди да се установи токсичността му се е използвал в изкуствените подсладители. При обиска на дома на заподозрения офицерите откриват отровни материали, включително живак, олово и кадмий.


Полицията разширява разследването си, включвайки в него 21 служители от същата фабрика, които са починали от 2000 г насам. Мнозина са починали от рак или сърдечни атаки, които биха могли да бъдат причинени от отравяния с тежки метали, каза Spiegel Online.


Честите симптоми на отравяне с олово включват парализа, треперене, замаяност и кървене на венците, като всички те могат да бъдат приписани на други, по-чести заболявания. Полицията обмисля ексхумация на 21-те трупа, за да проведе допълнителни тестове и ще интервюира лекарите, които са лекували починалите, както и членовето на семействата им, съобщи Deutsche Welle.


Заподозреният засега запазва мълчание и не е посочил някакъв възможен мотив, според Die Welt. Ако се докаже вината му, това ще бъде едно от най-сериозните масови убийства в страната.


Най-големият случай в Германия, касаещ масови убийства, е свързан със санитара Нилс Хьогел (40 г.), за когото се смята, че е убил най-малко 90 пациенти, като ги инжектира с лекарство, за да предизвика инфаркти. Въпреки че е задържан за две от убийствата през 2015 г., Хьогел е изправен пред допълнителни обвинения, след като следователите откриват доказателства, които го свързват с близо 100 други смъртни случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Опа! 30.06.2019 14:08

    От кога милята е мерна единица в Германия? А в българските сайтове?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби