Свързани новини

29.06.2018 12:06

150 млн. за 6 км ремонт на Околовръстното, а уж давахме по 6 млн. на километър аутобан

Видян 3440 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



В петък бяха отворени офертите в откритата обществена поръчка за проектиране и строителство на над 6 км от Софийския околовръстен път - от пътния възел Цариградско шосе до пътния възел Младост, съобщи АПИ.


Предвидената сума от джоба на дънъкоплатеца е 123 000 000 лв без ДДС или 147 600 000 лв.  Това прави 24 600 000 млн. на километър. И е супер скандално, след като от парламентарната трибуна лично ресорният министър Нанков обяви, че километър магистрала или скоростен път у нас излизал 3 млн. евро. При такава цена пътят трябваше да струва над 4 пъти по-евтино.


Всичко е изключително съмнително, тъй като шосето няма да се прави на голо поле. В голямата си част пътят и сега е трилентов или двулентов във всяка посока, т.е. ще се наложи само нещо като ремонт. Готово е и най-скъпото и най-сложното съоръжение – детелината при магистрала Тракия – края на Цариградско шосе. По пътя няма и тунели, които да вдигат цената от 3 до над 12 млн. евро на километър. Отчуждителните процедури около него на малкото места, където се налага и биха били друг оскъпяващ фактор, пък са извършени в огромната си част при соца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Господа от ГЕРБ,ПОРЪЧАЙТЕ в кофчезите Ви да има по-големи сейфове за да могат да се сместят парите които грабите от ПРОСПЕРИРАЩИЯТ и на последно място в Европа по доходи български народ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.