Свързани новини

28.06.2018 17:03

Нинова: Даваме Иван Иванов на главния прокурор и да хвърли оставка

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Внасяме сигнал до Главния прокурор срещу Иван Иванов – председател на КЕВР, на основание чл.282 от НК, който гласи, че длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, се наказва с лишаване от свобода до  5 години”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Нинова заяви, че  основанието за този сигнал срещу Иван Иванов е днешното му изказване в парламента, с което той отказва да изпълни задълженията на Комисията, вменени в закона с промените, които се направиха заради случая с ЧЕЗ. „Тази промяна в закона бе направена, за да осъществява контрол държавата върху сделки, които застрашават националния интерес. Днес, г-н Иванов, пред целия парламент каза: ние този закон няма да го изпълним, защото той е лош. Един друг закон- НК предвижда за такова поведение- наказание”, категорична бе тя.


Корнелия Нинова обяви, че утре БСП внася в парламента предложение за освобождаването на Иван Иванов от поста председател на КЕВР заради тежко нарушение на служебните му задължения. „Председателят на КЕВР не просто нарушава служебните си задължения, той отказва да ги изпълни", коментира Нинова. Лидерът на левицата призова Комисията да се произнесе по сделката с ЧЕЗ и продажбата на дружеството на Гинка Върбакова, независимо какво ще решат. „По-интересно е- защо г-н Иванов прави това. Толкова ли е голяма цената на това задкулисие, че го прави?”, попита Корнелия Нинова. Председателят на БСП заяви, че Иванов иска да прикрие цялата сделка, Гинка Върбакова, покровителите й, правителството, Бойко Борисов и всички, които са навързани в тази сделка. Тя припомни, че сделката е влязла в КЗК, а КЕВР отказва да я провери, въпреки че законът ги задължава. „Сделката тихомълком си върви и на 1-ви юли- нови цени. Питаме- има ли връзка между тези неща. Ние започнахме тази тема преди половин година, защото става въпрос за над 3 млн. българи, за националната сигурност, за непосилни цени, които хората трябва да плащат", заяви още Нинова. Тя изтъкна, че левицата няма да остави до края тази сделка, защото по нея няма никаква яснота, институции и банки са отказали да дават информация, институции са отказали да изпълняват закона. "Какво повече да се случи, за да разбере народът, че тази сделката за ЧЕЗ е тъмна и задкулисна, от началото до края", попита още председателят на БСП.


 


Нинова определи като цинично изказването на Иван Иванов, че 200 хил. подписа не означават нищо за КЕВР. Според нея така той казва на 200 хил. българи: няма никакво значение какво искате вие. "Вероятно много повече от тях искат, най-малкото, да има яснота по тази сделка и тя да бъде спряна, както искаме ние. Няма да оставим тази тъмна сделка да се случи на гърба на българския народ и българския национален интерес", заключи Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови