Свързани новини

28.06.2018 11:16

КЕВР не изпълнява закона, сочи Нинова

Видян 1716 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес ударихме шамар на парламентаризма, атакува управляващото мнозинство лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя взе думата от парламентарната трибуна, след като шефът на КЕВР Иван Иванов обясни, че комисията не може да взима решения въз основа на подписката, събрана от социалистите.


Нинова застана на парламентарната трибуна по време на дебатите по приемането на годишния доклад за дейността на КЕВР за 2017 г.


"Днес държавна институция оспори публичен закон, който е приет от парламента. Независимият орган КЕВР отказа да изпълнява закон. Това е недопустимо за парламентарната практика. Парламентарна група също насърчи КЕВР да не изпълнява закон, защото е бланкетен и лош", каза в словото си Корнелия Нинова.


И попита: "Къде отива парламентът? Къде отива държавата?" "Управляващото мнозинство си оспорва закона, а комисията избрана от парламента ни казва: Няма да ви изпълняваме закона, защото е лош. Какво правим днес. Ударихме шамар на парламентаризма. Трябва да се вземем в ръце. Сами причиняваме смъртта на парламентаризма и после ще бъде късно", продължи атаката Нинова.


"Задавам въпрос към КЕВР- събрахте ли се, обсъдихте ли и какво решихте по писмото, което ви внесохме, придружено с подписите на 200 хил. български граждани против сделката за ЧЕЗ", попита лидерът на БСП. На 18 май БСП внесе подписка срещу сделката за продажбата на българския бизнес на чешкото дружество ЧЕЗ. Тогава депутатът Жельо Бойчев каза: "Внесохме подписите на 200 000 българи, очакваме КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката за ЧЕЗ!"


Въз основа на това Нинова попита от трибуната: „Реши ли комисията казуса, изпълнихте ли новите си задължения. Ще спрете ли активите или ще дадете зелена светлина?!“


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева