Свързани новини

05.03.2009 09:26

П.Димитров: Или ме бъркате с Бог, или ме бъркате с Путин

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Направен е план с абстрактно начало, така както се прави във всички системи за сигурност". Така министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров коментира изявлението си от по-рано днес за изготвения план за действие при евентуална нова газова криза, предаде БГНЕС.


"Сега целта е фирмите предварително да знаят какъв е абстрактният план", заяви Димитров, изтъквайки, че при януарската криза са били необходими доста интензивни разговори с представители на бизнеса. Проектът ще бъде предложен за обществено обсъждане, когато бъде готов, посочи министърът. В момента продължават да се уточняват конкретните количества между държавата и фирмите. "Няма опасност от ограничения в газоподаването в момента", бе категоричен Петър Димитров. Той изтъкна, че държавата потребява повече газ и продължава запълването на хранилището в Чирен. Запитан за възможността за нова газова криза, Петър Димитров отговори: "Има два варианта - или ме бъркате с Бог, или ме бъркате с Путин!". На днешната церемония министърът поощри инициативата да бъдат избирани български стоки като мярка срещу световната финансова криза. По думите му макар да са с чужди етикети, българските дрехи обличат голяма част от Европа и не само.
Министърът каза това след официалната церемония по връчване на наградите "Златната мартеница". На церемонията бяха наградени винарска изба "Телиш", "Амер спортс" и българската банка за развитие и журналистката Весела Ванева от "Труда". За обединяване усилията на българските институции, които управляват евро-фондовете награда получи и вицепремиерът Меглена Плугчиева. При получаването на приза Плугчиева се пошегува, че е вицепремиер без портфейл, защото не е имало какво да си сложи в него. По думите й благодарение усилията на правителството през последните няколко месеца и на отделните министерства, и неправителствения сектор, джобът на българите е започнал да се пълни с част от полагащите му се евро-средства. По-късно пред журналисти Плугчиева каза:"Намираме се в този етап, в който за нас се говори с предпазлив оптимизъм. Така трябва да продължим, за да бъде оптимизмът траен".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на