Свързани новини

26.06.2018 13:32

Фирма, пострадала от акция на Цветанов, ни взема 800 000 лв.

Видян 1557 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирма, чиито документи и компютри са били иззети при акция Октопод на МВР през 2010 г., е осъдила прокуратурата за над 800 хил. лв., съобщава lex.bg. Ще ги даде данъкоплатецът. При въпросната операция - гордостта на ГЕРБ и Цветан Цветанов в първия им мандат - бяха арестувани бившата барета Алексей Петров и негови близки. Разследващите твърдяха, че през фирмата Голд Лизинг са изпирани пари. Така не за първи път прокуратурата и държавата ще плащат пари заради акциите на бившия вътрешен министър.


През февруари 2010 г. от офисите й са иззети компютри и доказателства в 63 чувала. Те не са върнати, въпреки че фирмата многократно ги е искала, а дело във връзка с тях така и не е образувано. Сред иззетите документи има изпълнителни листове срещу неизрядни длъжници. Дружеството не можело да събира вноските по дадените на лизинг автомобили и започнало да губи клиенти. В крайна сметка е заличено от Търговския регистър, като преди това са отписани активи за над 1.6 млн. лв. заради вземания, които не могат да се съберат.


На първа инстанция Софийският градски съд е отхвърлил претенциите на фирмата за обезщетение от 1.6 млн. лв., като един от аргументите е, че по иззетите оригинали на изпълнителни листове за дела на 802 хил. лв. е можело да се извадят дубликати. Иначе и първата инстанция приема, че прокуратурата е бездействала, като дори не е посочила причина за задържане на документите.


Втората инстанция обаче намира пряка връзка между действията на разследващите и загубите, понесени от фирмата. "Заради неправомерното задържане от прокурори на оригиналите на различни документи, вкл. и оригиналите на изпълнителните листове, се е стигнало до фактическа (а и правна) невъзможност тези вземания да бъдат събрани. Ищецът не би могъл да пристъпи и към процедура по издаване дубликат на изпълнителния лист, защото той нито е изгубен, нито е унищожен, а единственият оригинал на листа се е намирал в чужда фактическа власт, пише в решението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    БОЖЕ, ВИЖ В КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ. МОЛЯ ТЕ БОЖЕ, ХВЪРЛИ ЕДИН АСТЕРОИД И ЗАЛИЧИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ТОВА ГНЕЗДО НА НЕНОРМАЛНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тук 800 000лева, на БУДА за двете лимузини...10антитерористични гуми по 30 000евро. А за инвалидна количка няма пари.Радвай се българино сега ти е паднало.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата